Artig skrue-hettelue

Dette er en hettelue jeg strikket for en god stund tilbake. Og den var så morsom å ha på pinnene at jeg strikket den hele tre ganger på rappen. Oppskriften fast jeg på pickles sine hjemmesider. Ettersom man justerer antall, plassering og tykkelse på stripene selv, er dette et perfekt plagg å strikke for å få brukt opp litt restegarn. Dessuten strikkes den på tykke pinner og med dobbel tråd, og ingenting blir vel bedre enn det. 

En feil jeg gjorde da jeg strikket dem, var å ikke felle av løst nok rundt ansiktet. Jeg tror nesten ikke man kan felle av løst nok akkurat på denne luen. Så det er et lite tips til dere som vil strikke den. 

Pinner: 40 og 80cm lang rundpinne nr 5.
Garn: Pickles extra fine merino (her brukte jeg både Drops extra fine merino-garn og Sandnes sitt merinogarn)
Garnmengde: 100/150g hovedfarge og 50g kontrastfarge (Evt så mange kontrastfarger du selv ønsker)
Oppskriften finner du under småplagg HER.

Nå som jeg har fått ei tulle selv, og en flott nevø, så kan det jo tenkes at det blir et par til av denne hetteluen på pinnene etterhvert.

Ha en fortsatt koselig høstkveld (snart er det vinter!). 

-Kristine

#skruehettelue #merino #ull #strikk #strikking #strikkedilla #sisterknit #barnestrikk

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sisterknit

sisterknit

36, Lørenskog

Vi er to søstre som elsker å strikke! Vi har tidligere blogget hver for oss, men en vakker augustkveld i 2016 foreslo Kristine at to blogger burde bli til én, og dette ble starten på Sisterknit. Her kommer vi til å legge ut bilder og beskrivelser av strikkeprosjektene våre, og dele oppskrifter vi selv har laget. Litt om oss: Therese: Mamma til en jente på 9 og en gutt på 1 år, som begge har en god garderobe med strikkeplagg. Liker best å strikke i merinoull, men også glad i å strikke i bomull. Strikker litt løst, og må derfor ofte gå en halv pinne for å få strikkefastheten til å stemme. Er veldig nøye, og teller alltid over mange ganger for å være helt sikker på at alt blir riktig. Periodehekler, og heller ikke fremmed for bruk av symaskin i ny og ne. Kristine: Mamma til en jente på snart 1 år. Aller mest glad i å strikke og hekle småplagg, men dette er ikke noe hinder for at større prosjekter stadig havner på pinnene. Strikker litt stramt, og må ofte gå opp en halv pinne for å få strikkefastheten til å stemme. Liker godt å designe mønstre selv, gleder meg til å dele disse på bloggen!

Kategorier

Arkiv

hits